Hemmeligheten som brast

Som så mange andre produsenter har Lexus måttet kaste inn håndklet i kamp mot Internett-lekkasjer.

Hemmeligheten som brast
Publisert
Sist oppdatert

Her forleden viste vi en ny Lexus, hybriden Lexus HS250h, som amerikanerne fikk oppdage nå i sommer. Designen var ikke akkurat det mest harmoniske og dynamiske man kan tenke seg. Men forut for Franfurt-utstillingen offentliggjorde de en såkalt "teaser", et bilde av en ny bil som viste en del av bilen skrått bakfra - de av dere som følger med her kunne se den tidligere i uken. Så lekket bildene av hele bilen ut på nettet - og her er de.

Lexus Finesse

Og her er beviset på at Lexus kan designe spenstige saker (ikke for det, IS-serien synes vi er riktig vellykket i så måte). Nå er dette en konseptbil, men at den foranlediger en konkurrent til blant andre BMW 1-serie, den aldrende Audi A3 samt Volvo C30 som nettopp er blitt oppgradert, er det liten tvil om. LF anvendes som prefiks for konseptbiler og står for "Lexus Finesse". Dette er en designretning som ble innviet for snart fem år siden men som bare delvis er innført i produksjonen (IS 250 var den første og dagens GS og LS inneholder elementer av den).

Hva vil publikum synes?

Det vi ser er en femdørs kompaktbil som vil utgjøre et første innsteg i dette segmentet for Lexus. Høyst sannsynlig vil den, når det gjelder drivlinje, skilte med en hybridløsning som vil skille den fra konkurrentene. Designen vi ser her og som publikum vil kunne studere på Lexus-standen i Frankfurt om en uke, er ganske dristig og, som det ofte er tilfelle med slike konsepter, er beregnet til å skulle teste ut publikums reaksjoner før produksjonsbilens endelige utseende ferdigstilles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer