Endring av modellnavn hos Audi

Her ble vi forvirret, Audi!

Hva betyr tallene?

HVA BETYR DET? Her ser vi en del av bagasjeluken til nye Audi A8. Det vil nok forvirre en del audi-kjennere etterhvert at 3.0 TFSI er blitt til 55 TFSI. Spørsmålet er, hvorfor? Foto: Audi
HVA BETYR DET? Her ser vi en del av bagasjeluken til nye Audi A8. Det vil nok forvirre en del audi-kjennere etterhvert at 3.0 TFSI er blitt til 55 TFSI. Spørsmålet er, hvorfor? Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi har annonsert at modellene til merket i fremtiden vil ha annerledes navn enn de har hatt frem til nå.

Bakgrunnen er lett å forstå og henger sammen med det samme fenomenet som har gjort at både BMW og Mercedes ikke lenger har versjonsnummer som kan forbindes med slagvolumet på motoren slik det var i gamle dager.

Betyr det at det blir enklere å forstå? Mercedes foretok en omlegging av nomenklatur for en tid tilbake, som ikke kan sies å ha gjort det særlig lettere for publikum.

Størrelsen teller (nesten) ikke

Motorens volum regnes nemlig ikke lenger som spesielt viktig av bilprodusentene, og de ønsker ikke at kunden skal henge seg opp i det. For eksempel har i dag en motor på to liter med fire sylindre ofte bedre ytelser enn en motor med seks sylindre på tre liter eller mer hadde for noen år tilbake.

Men Audi har fortsatt å hekte motorstørrelse til versjonsbetegnelsen direkte - for eksempel 2.0 TDI for en 2,0-liters dieselmotor eller 3,0 TFSI for en 3,0-liters bensinmotor.

Hva skal dette bety?

Det blir det slutt på nå. Tosifrede tall skal erstatte volumbenevnelsen som har vært brukt til nå og tallet har ingenting med motorvolum å gjøre. Men så til det viktige spørsmålet: Hva betegner de?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer