Feriestart

Her blir det ferie-kø

Det er skoleslutt og mange starter sommerferien denne helga. Her er veiene hvor køene kan bli lange.

FREDAG VERST: Mange spår at dårlig kronekurs og dyrere utenlandsferie, gjør at flere vil tilbringe sommeren i Norge i år. Det betyr flere biler enn normalt på veiene og fredag ettermiddag er verst. Foto: Marit Hommedal/NTB
FREDAG VERST: Mange spår at dårlig kronekurs og dyrere utenlandsferie, gjør at flere vil tilbringe sommeren i Norge i år. Det betyr flere biler enn normalt på veiene og fredag ettermiddag er verst. Foto: Marit Hommedal/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På grunn av dårlig kronekurs som gjør utenlandsferien dyrere enn vanlig i år, tror mange at flere vil feriere i Norge i sommer. Det betyr også mer trafikk på veiene og mulighet for ekstra lange køer.

- Det blir litt som å gnikke på krystallkula og se hva du får. Trafikkflyten avhenger mye av om det skjer uhell eller om biler får problemer. Noen steder er vi imidlertid ganske sikre på at det kan bli en del ekstra kø, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad ved Vegtrafikksentralen Øst.

Med feriestart for mange denne helga ser hun for seg at fredag blir dagen med den største utfarten. Erfaringsmessig er det E18 fra Oslo mot Sørlandet som får den største trafikkbelastningen.

Ut av Oslo

- Rundt veiarbeidsområdet på E18 mot Sandvika ut av Oslo, vil det ganske sikkert bli en del kø. Denne køen er også vanskelig å unngå uten å kjøre lange omveier. Det er naturlig at fredag blir den vanskeligste dagen, siden det da er mange som kjører på den samme tiden. Venter du til lørdag og søndag vil trafikken fordele seg mer ut over hele dagen, sier Bjørnstad, som kommer med en klar oppfordring:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer