Her blir det kø i dag

Pinsehelg betyr mye trafikk.

Du vil vel ikke begynne helgen med dette? Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME
Du vil vel ikke begynne helgen med dette? Foto: PHOTOPQR/LE TELEGRAMME Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er den etterlengtede pinsehelgen her, og i store deler av landet er det meldt sol på skyfri himmel og sommertemperaturer. Da kan du forvente at du nok ikke er den eneste som setter deg i bilen og setter snuta mot hytta eller andre steder der du kan nyte total avslapping de neste tre dagene.

Starter nå

Allerede på ettermiddagen i dag, kan det være stillestående køer på de mest sentrale delene av Østlandet. Særlig nedover mot Sørlandet vil biltettheten være høy.

Reiser du sørover fra Oslo, kan køen begynne allerede etter Tønsberg. I følge NRK er det mellom Sandefjord og Larvik det er ventet størst utfordringer i trafikken.

Også på flere strekninger av E18 i Telemark er det muligheter for køer.

- Vi har patruljer spredt ute på de mest strategiske stedene i begge fylkene, sier distriktsleder Tor Egil Syvertsen i Utrykningspolitiet til NRK.

- Vår oppgave er å sørge for flyt i trafikken, blant annet ved å være raskt på plass om noe skjer. Det er også viktig å luke ut trafikkanter som ikke klarer å forholde seg til trafikkbildet og trafikkreglene og kjører aggressivt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer