Stengte tunneler 2020

Her blir det kø i ni måneder

Fra juni stenger en av Norges travleste tunneler det ene løpet fram til mars 2021.

SPÅR STORT KØPROBLEM: I juni starter Statens vegsenen for fullt å oppgradere Vålerengtunnelen på E6 i Oslo. Da vil det hope seg opp med biler om ikke folk finner andre måter eller veier å komme seg fram på. Foto: Espen Børresen/Statens vegvesen
SPÅR STORT KØPROBLEM: I juni starter Statens vegsenen for fullt å oppgradere Vålerengtunnelen på E6 i Oslo. Da vil det hope seg opp med biler om ikke folk finner andre måter eller veier å komme seg fram på. Foto: Espen Børresen/Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Det melder Statens vegvesen i en pressemelding.

Fram til mars 2021 blir dermed kapasiteten i tunnelen halvert, og en snarvei blir til plutselig til en omveg for om lag 65.000. Så mange kjøretøy er det nemlig som normalt passerer en av Oslos og Norges travleste tunneler i døgnet.

Siden starten av 2015 har Vegvesenet arbeidet med utbedring og oppgradering av 200 tunneler i Norge. Dette gjelder tunneler på riksveinettet og som er over 500 meter lange. Lenger ned i saken kan du se hvilke andre tunneler som er under oppgradering nå eller hvor arbeidet etter planen snart skal begynne.

- Et stort køproblem

Vålerengtunnelen er altså en del av E6, hvor en god del av trafikken her også skal gjennom hovedstaden. Prosjektleder Stian Ellingsen i Vegvesenet vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig og ber derfor folk endre reisevanene sine.

- Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni, får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omveg, ikke en snarveg, sier Ellingsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer