Her blir det kø

Og du kan bli rammet selv om du ikke er sent ute.

EU-kontroll: 58.000 biler færre ble kontrollert i år sammenlignet med i fjor. Det kan føre til kø ved verkstedene i vår. Foto: COLOURBOX
EU-kontroll: 58.000 biler færre ble kontrollert i år sammenlignet med i fjor. Det kan føre til kø ved verkstedene i vår. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september 2009 sluttet Statens vegvesen å sende ut påminnelser om periodisk kjøretøykontroll, eller EU-kontroll som vi liker å kalle det. Et av resultatene er at 58.000 færre biler var inne til EU-kontroll i fjor sammenlignet med året før.

– Dette indikerer at flere har glemt kontrollen, sier Trond Robert Larsen, seniorrådgiver i Statens vegvesen, som fremhever at også tidligere har en av tre bileiere fått påminnelse om utgått frist.

Les også: Bruktbilene du virkelig bør holde deg unna - data fra 2008

Regn med kø

Fra februar og fremover vil eierne av disse bilene motta purring med varsel om avskilting. I tillegg skal cirka 180.000 biler inn til kontroll bare i løpet av februar og mars.

- Alle NAF-sentrene er forberedt på et storinnrykk de neste ukene og månedene. Vi mener denne situasjonen har en klar sammenheng med at bileierne ikke lenger mottar varsling om EU-kontroll fra Statens vegvesen, skriver NAF i en melding på sine nettsider.

NAF hjelper deg å huske EU-kontrollen. Tjenesten er gratis for alle, du trenger ikke være medlem av NAF og forplikter deg heller ikke til noe i forhold til NAF ved å registrere deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.