Trafikk i vinterferien 2021

Her blir det kø!

Dette er hva veitrafikksentralene forventer av dagens vinterferie-trafikk.

SLIK KAN DET BLI: Noen steder av landet forventes det dårlige kjøreforhold og potensielt mye kø i forbindelse med vinterferieutfarten. Foto: Magnar Larsen / Scanpix
SLIK KAN DET BLI: Noen steder av landet forventes det dårlige kjøreforhold og potensielt mye kø i forbindelse med vinterferieutfarten. Foto: Magnar Larsen / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk både Statens vegvesen, forsikringsselskaper og andre aktører ut og oppfordret folk om å utsette vinterferien i én dag, på grunn av herlige vinterforhold og fare for mye trafikk.

Ny og felles problemstilling hos vegtrafikksentralene i landet er imidlertid corona-pandemien, som gjør det ekstra vanskelig å spå hvor mye trafikk det faktisk kommer til å bli.

– Vinterferietrafikken er vanskelig å forutsi i år, fordi pandemien påvirker folks reisemønster. Men som vanlig er det nok lurt å velge andre reisetidspunkter enn fredag ettermiddag, sa avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Vegvesenet i går.

Saken i egne hender

Før du reiser på tur bør du sjekke de siste trafikkmeldingene på Vegvesenets sider (ekstern lenke). Du kan også sjekke trafikk- og føreforhold i sanntid via etatens veikameraer (ekstern lenke).

Fredag formiddag har Dinside tatt saken i egne hender og forhørt oss med Vegtrafikksentralen i de fylkene som har vinterferie den kommende uka. Slik spår de utfartstrafikken på veiene i sine distrikt:

Oslo-området

Ikke overraskende er det utfartstrafikken fra Oslo som vil by på de største utfordringene, men også hovedstadskontoret til Vegtrafikksentralen synes det er vanskelig å spå i corona-tider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.