Trafikk i vinterferien 2021

Her blir det kø!

Dette er hva veitrafikksentralene forventer av dagens vinterferie-trafikk.

SLIK KAN DET BLI: Noen steder av landet forventes det dårlige kjøreforhold og potensielt mye kø i forbindelse med vinterferieutfarten. Foto: Magnar Larsen / Scanpix
SLIK KAN DET BLI: Noen steder av landet forventes det dårlige kjøreforhold og potensielt mye kø i forbindelse med vinterferieutfarten. Foto: Magnar Larsen / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk både Statens vegvesen, forsikringsselskaper og andre aktører ut og oppfordret folk om å utsette vinterferien i én dag, på grunn av herlige vinterforhold og fare for mye trafikk.

Ny og felles problemstilling hos vegtrafikksentralene i landet er imidlertid corona-pandemien, som gjør det ekstra vanskelig å spå hvor mye trafikk det faktisk kommer til å bli.

– Vinterferietrafikken er vanskelig å forutsi i år, fordi pandemien påvirker folks reisemønster. Men som vanlig er det nok lurt å velge andre reisetidspunkter enn fredag ettermiddag, sa avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Vegvesenet i går.

Saken i egne hender

Før du reiser på tur bør du sjekke de siste trafikkmeldingene på Vegvesenets sider (ekstern lenke). Du kan også sjekke trafikk- og føreforhold i sanntid via etatens veikameraer (ekstern lenke).

Fredag formiddag har Dinside tatt saken i egne hender og forhørt oss med Vegtrafikksentralen i de fylkene som har vinterferie den kommende uka. Slik spår de utfartstrafikken på veiene i sine distrikt:

Oslo-området

Ikke overraskende er det utfartstrafikken fra Oslo som vil by på de største utfordringene, men også hovedstadskontoret til Vegtrafikksentralen synes det er vanskelig å spå i corona-tider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer