Bilvaskeanlegg

Her blir det krangel

Hvert år skades mange biler i vaskeanlegg. Slik unngår du skader - og krangel med stasjonen.

GÅR GALT: Forsikringsselskapene får rundt 1 000 meldinger hvert år om skader på biler i vaskeanlegg. Følger du våre tips, slipper du unna de vanligste skadene. Foto: Colourbox
GÅR GALT: Forsikringsselskapene får rundt 1 000 meldinger hvert år om skader på biler i vaskeanlegg. Følger du våre tips, slipper du unna de vanligste skadene. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er dyrt, men enkelt og greit å kjøre bilen i et vaskeanlegg. Som regel går det helt fint, men ikke for alle. Hvert år får forsikringsbransjen inn rundt 1000 krav om erstatning fra bileiere som har vært uheldige å få skader på bilen i en vaskemaskin.

Eieren av en VW ID. 4 opplevde at trykket fra side-børsten på maskinen var nok til at ladeluka åpnet seg og ble revet av. Det medførte også lakkskader på siden av bilen.

En annen bileier opplevde at bakluka åpnet seg midt under vasken. Børsten på maskinen vrengte luka helt opp på taket til bilen, viser en video fra elbil24.no.

Skader for 180 000

En eier av en ny BMW iX fikk lakken på bilen ødelagt fordi børstene i vaskemaskinen hadde frosset til is i løpet av natta. Forsikringsselskapet beregnet skaden til å koste 180 000 kroner, ifølge NAF-bladet Motor.

Kommunikasjonssjef i Gjensidige, Pål Rune Eklo, bekrefter at de får inn mange meldinger om skader, spesielt nå på våren:

- Bare i Gjensidige mottar vi om lag 200 meldinger om vaskehall-skader årlig. For bransjen totalt antar vi det kan dreie seg om opp mot 1 000 små og store bilskader i vaskehaller i året, sier Eklo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.