Her blir du loppet uten å vite det

Å kjøre ut av Oslo er gratis, men ikke når staten vasker.

Publisert
Sist oppdatert

Natt til 6. mai avholdt Statens vegvesen sin årlige vårrengjøring av E18 i Oslo. Dette medførte blant annet at veien var stengt i vestgående retning mellom Skøyen og Lysaker. Videre at de som kom kjørende ut av Oslo, i retning Drammen, ble omdirigert til å kjøre gjennom en bomstasjon.

DinSide har i etterkant blitt kontaktet av en leser som reagerer på at hans passering ble registrert av bommen, da man vanligvis ikke skal måtte betale for å kjøre ut av hovedstaden.

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Sjekket på nett

- Min passasjer så tilfeldigvis at det lyste grønt da vi passerte, og det betyr som kjent at man blir trukket for et klipp. Jeg sjekket også på internett etterpå, og fant at passeringen var blitt registrert. Det var mange andre som kjørte gjennom samtidig som oss, og jeg tror nok de færreste var klar over at de faktisk betalte, forteller Trond Schjander-Opsahl til DinSide.

Burde vært slettet

Fjellinjen AS er firmaet som er etablert for å finansiere E18 gjennom Oslo sentrum. Det er Statens vegvesen som gir retningslinjer for bomdriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer