- Det er ikke snakk om mye penger per bilist, men totalt sett blir det en "fin" ekstrainntekt for Fjellinjen, som svært få oppdager.Bilist Trond Schjander-Opsahl
Natt til 6. mai avholdt Statens vegvesen sin årlige vårrengjøring av E18 i Oslo. Dette medførte blant annet at veien var stengt i vestgående retning mellom Skøyen og Lysaker. Videre at de som kom kjørende ut av Oslo, i retning Drammen, ble omdirigert til å kjøre gjennom en bomstasjon.
DinSide har i etterkant blitt kontaktet av en leser som reagerer på at hans passering ble registrert av bommen, da man vanligvis ikke skal måtte betale for å kjøre ut av hovedstaden.

(Artikkelen fortsetter under kartet)
Sjekket på nett
- Min passasjer så tilfeldigvis at det lyste grønt da vi passerte, og det betyr som kjent at man blir trukket for et klipp. Jeg sjekket også på internett etterpå, og fant at passeringen var blitt registrert. Det var mange andre som kjørte gjennom samtidig som oss, og jeg tror nok de færreste var klar over at de faktisk betalte, forteller Trond Schjander-Opsahl til DinSide.
Burde vært slettet
Fjellinjen AS er firmaet som er etablert for å finansiere E18 gjennom Oslo sentrum. Det er Statens vegvesen som gir retningslinjer for bomdriften.
- At Statens vegvesen gjennomfører omkjøringer som fører til at noen må betale dobbelt opp med bompenger, er noe de selv er ansvarlige for, sier administrerende direktør i Fjellinjen AS, Jacob Trondsen.
Videre forteller han at Fjellinjen ikke hadde fått noen beskjed fra Statens vegvesen om arbeidet de gjennomførte denne natten.
- Vi har mulighet til å slette passeringer i etterkant, og det er blitt gjort i lignende tilfeller etter forespørsel fra Statens vegvesen. I dette tilfellet har vi imidlertid ikke fått beskjed om å gjøre det, forklarer Trondsen.
- Kan sende brev
Statens vegvesen gjennomfører denne typen vårrengjøring av E18, med omkjøring, hvert år.
- Beklageligvis medfører det at noen må betale bompenger selv om de egentlig ikke skulle ha gjort det. De som føler seg urettferdig behandlet, har imidlertid mulighet til å sende et brev til Statens vegvesen med forespørsel om å få refundert utlegget. Men det er utrolig sjelden at noen gjør det, sier avdelingsingeniør i Statens vegvesen, Arne Karlsen.
- Dårlig løsning
Trond Schjander-Opsahl, som ufrivillig måtte kjøre gjennom nevnte bomstasjon i går, synes dette er en dårlig løsning.
- Det er ganske vanskelig for folk å vite at det er Statens vegvesen man skal henvende seg til i dette tilfellet. Selv antok jeg at Fjellinjen var ansvarlige, så jeg sendte en henvendelse dit. Der fikk jeg beskjed om at behandlingstiden var åtte uker.
- Det er ikke snakk om mye penger per bilist, men totalt sett blir det en "fin" ekstrainntekt for Fjellinjen, som svært få oppdager, avslutter han.