Her blir du snittmålt i sommer

To strekninger får gjennomsnittsmåling av fart.

Det kan bli en bråstopp for kengurukjøring foran fotoboksene, men hva skjer mellom de nye gjennomsnittsmålerne? Foto: colourbox.com
Det kan bli en bråstopp for kengurukjøring foran fotoboksene, men hva skjer mellom de nye gjennomsnittsmålerne? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fenomenet med ivrig bremsing før fotoboksen, fulgt av hektiske gasspådrag straks faren er passert, er velkjent for de fleste som kjører langs strekninger med automatisk trafikkontroll.

Nå kommer et nytt våpen mot "kenguru-bilistene" langs norske veier. I januar skrev DinSide om de nye fotoboksene som snart kommer. Nå melder Politiet og Statens Vegvesen at de i sommer vil plassere streknings-ATK (automatisk trafikkontroll), også kjent som gjennomsnittsfartsmåling, på to steder.

  • E-18 Bamle i Telemark politidistrikt (rett sør for Brevik-broen)
  • E-6 Dovreskogen i Gudbrandsdal politidistrikt (mellom Otta og Dombås)
De aktuelle strekningene skal merkes tydelig, slik at publikum forstår at de blir målt over en lengre strekning.

Les også: Denne boksen varsler deg om fotoboksene

Hvor kan slike målere komme?

Gjennomsnittsmålere kan ikke monteres overalt. Strekningene må være mellom to og ti kilometer lange. Vider må det ikke være for mange avkjørsler, og tillatt hastighet på hele strekningen må være den samme.

Eventuelle utvidelser til flere enn disse to strekningene, vil ifølge Politiet bli vurdert etter en evaluering av ordningen som innføres i sommer. Utvidelser vil ikke skje før tidligst om ett år. I 2005-2006 var slike bokser utplassert som en prøveordning på E-6 nord for Lillehammer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer