Her bor de hissigste bilførerne

Se hvor og hvorfor bilførerne får flest prikker.

Publisert
Sist oppdatert

Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark har flest prikkbelastede førerere sett i forhold til folkemengden, mens innbyggerne i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Nordland og Troms har relativt færrest trafikksyndere. Det viser tall fra en rapport utgitt av SINTEF.

Med sommervarmen stiger antall utdelte prikker, mens det færrest blir tatt for forseelser på mørkeste vinteren.

Så fort ryker lappen

Den store fartssynden

Gassfoten er for de fleste årsaken til at de får prikker på førerkortet. Hele 97 prosent av forenklede forelegg og prikker som deles ut til trafikksyndere, deles ut på grunn av for høy fart.

Spesielt overivrig gassbruk i lavere fartssoner gir mange forelegg. Nesten 53 prosent av prikkbelastningene skjer i fartssoner opp til 60. Det viser tall fra Statens Vegvesen gjengitt i en rapport fra SINTEF.

Her finner du alle fotoboksene

Andre synder

Kun 2,5 prosent av trafikksynderne får prikker for andre forseelser enn fart. 3.888 saker var per september i fjor registrert med en eller to prikker for kjøring på rødt lys og andre brudd på skiltforskriften. Dernest følger brudd på vikeplikt, ulovlige forbikjøringer, brudd på vikeplikt for gående i gangfelt og andre brudd på skiltforskriftens paragrafer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer