Her bør du kjøre

Vakre Vegers Pris for 2008 går til disse veistrekningene.

Solbergplassen i Rondane ligger langs de nasjonale turistvegene, og har fått mye, velfortjent oppmerksomhet. Foto: Carl-Viggo Hølmebakk
Solbergplassen i Rondane ligger langs de nasjonale turistvegene, og har fått mye, velfortjent oppmerksomhet. Foto: Carl-Viggo Hølmebakk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Slemmestadveien gjennom Vollen i Asker og Risøy bru i Haugesund har fått årets Vakre Vegers pris. Dessuten får Nasjonale Turistveger pris for sitt banebrytende arbeide med å skape funksjonelle, vakre og varige anlegg som styrker opplevelsen av ulike landskap.

Frem for strandidyll ved veien

Ved Vollen i Asker har et stykke av den høyt trafikkerte Slemmestadveien igjen gitt muligheten for også å vise frem et idyllisk strandsted ved Oslofjorden. For dette får veien Vakre Vegers pris 2008.

Les også: Her er Norges vakreste veier

Rehabilitert landemerke

Haugesunds store landemerke er den andre prisvinneren i år. Risøy bru i Haugesund er nyrehabilitert, og kalles av juryen et monument og ingeniørkunst av ypperste klasse som nå er sikret for fremtiden.

Les også: Ny gigantbro Danmark-Tyskland

Hederlig omtale

Spangereidkanalen på Lindesnes og prosjektet Opne landskap i Sogn og Fjordane får hederlig omtale av juryen.

Vegdirektørens pris for vakre veger er en hederspris til veianlegg med gode estetiske kvaliteter tilpasset omgivelsene. Prisen er innstiftet og deles ut av vegdirektøren med ujevne mellomrom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer