Her bor hissigproppene

Ny undersøkelse viser store forskjeller.

HISSIG: Ifølge en fersk Norstat-undersøkelse holder landets hissigste bilsjåfører til i Nordland fylke. Foto: Shutterstock/NTB
HISSIG: Ifølge en fersk Norstat-undersøkelse holder landets hissigste bilsjåfører til i Nordland fylke. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vet ikke hvorfor innbyggerne i disse to fylkene er mer hissige enn andre, men det er tydelige forskjeller mellom fylkene. Det er nesten 20 prosent forskjell mellom første og sisteplass på lista, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge, i en pressemelding.

Bakgrunnen er ferske tall fra en landsomfattende undersøkelse utført av Norstat på vegne av forsikringsselskapet. Ifølge undersøkelsen bor Norges hissigste sjåfører i landets nest nordligste fylke.

Hissigst i nord

Her svarer 3 av 4 (74 prosent) at de hisser seg opp bak rattet når de kjører bil.

Nordland blir etterfulgt av Innlandet (72 prosent) og deretter Oslo-borgerne der 71 prosent sier at de kaver seg opp. Troms og Finnmark, som er landets nordligste fylke, ender på en fjerdeplass (67 prosent) i undersøkelsen.

- En sjåfør som er sint, aggressiv eller oppkavet er ofte en uoppmerksom sjåfør. Uoppmerksomhet er farlig for din egen og andres sikkerhet, sier Ytre-Hauge.

Han oppfordrer alle til å ha hodet på plass før de setter seg bak rattet.

- Når du legger ut på veiene, ikke tråkk klampen i bånn. Hold fartsgrensa, legg bort de forstyrrende tankene og husk god avstand til bilen foran.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer