Slik kjører nordmenn

Her bor Norges hissigste og mest sindige sjåfører

Hvor du bor og hva du kjører, er avgjørende.

SINDIG I ÅSNES: I Åsnes kommune i Hedmark, der Flisa er sentrum, finner vi landets mest sindige og rolig sjåfører, ifølge tall fra forsikringsselskapet Fremtind som har logget kjørestilen til kundene sine over 200 millioner kjørte kilometer. Foto: Google Street View.
SINDIG I ÅSNES: I Åsnes kommune i Hedmark, der Flisa er sentrum, finner vi landets mest sindige og rolig sjåfører, ifølge tall fra forsikringsselskapet Fremtind som har logget kjørestilen til kundene sine over 200 millioner kjørte kilometer. Foto: Google Street View. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet Fremtind har logget 200 millioner kjørte kilometer blant sine kunder, gjennom sin smarte bilforsikring. Med en smartplugg, som er frivillig koplet til bilen, registreres kundenes kjørestil.

Herunder kommmer akselerasjon, bremsing, fart og sidekrefter i sving. Dette danner grunnlaget for selskapets kjørescore, som igjen kan gi en rimeligere forsikring.

- Nordmenn kjører gjennomgående pent, og de aller fleste har en god defensiv kjørestil, men det er tydelige forskjeller, forteller Innovasjonslab-leder Svein Skovly i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB, til Dinside.

Lenger ned i saken kan du se hvilket fylke som stikker seg ut med de mest aggressive sjåførene.

Audi-eierne på topp - eller bunn ...

- De biltypene som kjøres mest defensivt er typiske familiebiler som VW Caravelle, Volvo XC70, Honda CR-V og Toyota RAV4. I denne gruppen finner vi også litt mindre SUV-er, som Suzuki SX4, som ofte har litt eldre eiere, forklarer Skovly.

I den andre enden av skalaen, blant bilene som kjøres mest aggressivt - eller offensivt som Fremtind kaller det - finner vi Audi A3, Mini Cooper og BMW 3-serie. Dette er mindre biler som ofte har litt kraftigere motorer, som igjen frister til å trykke litt hardere på gasspedalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer