Feil dekktrykk

Her endte Tesla-testen

Varsellampa lyste under test av Tesla. Så smalt det!

LUFTTRYKK: Hvis lampa for lavt lufttrykk i dekket lyser, kan det være farlig - det fikk Dinside-journalist Øystein B. Fossum erfare. De fabrikkmonterte dekkene på Model 3 har lyddempende skum. Ifølge Tesla Norge har altså dekket ikke blitt reparert tidligere. Klipp: Ingebjørg Iversen. Video: Maria Bergrud Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke skjedde det Dinside, det folk flest ikke tror kommer til å skje dem - det ene dekket på bilen eksploderte plutselig.

Den siste uka har vi jobbet med en såkalt familietest av fjorårets suverene bestselger i Norge, Tesla Model 3. Holder den lille, elektriske Elon Musk-bilen for en familie?

Svaret på det spørsmålet kommer vi snart tilbake til i en egen artikkel. For under testingen skjedde det noe mer oppsiktsvekkende, som ble en sjokkopplevelse som fikk blodpumpa til å slå enda kraftigere enn selve testingen av bilen.

Mange har sett lampa

For mot slutten av en lengre dagstur, begynte ei gul varsellampe å lyse i dashbordet. På Model 3 er ikke dette rett bak rattet, men i den liggende «iPad»-skjermen foran midtkonsollen.

Ei gul lampe med oppfordring om å sjekke dekktrykket har vi sett før, så det var ikke noe som fikk oss til å oppsøke verksted eller å stoppe så snart som mulig.

- Det er nok mange som opplever at varsellampa er så ømfintlig at de velger å ignorere den, sier senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF til Dinside.

- Men den er der av en grunn. Om den lyser, må man stoppe og sjekke om lufttrykket er riktig eller ikke - eller om man faktisk har punktert, forklarer han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer