Peugeot 3008 trakk det lengste strået:

Her er Årets bil i Europa 2017

PSA Peugeot Citroën seiler i medvind om dagen: Peugeot 3008 er kåret til årets bil i Europa. 

STOLT SEIERHERRE: Direktøren for Peugeot, Jean-Philippe Imparato, med troféet. Bildet er tatt rett etter at det ble kjent at Peugeot 3008 var kåret til årets bil i Europa 2017. Foto: Jamieson Pothecary
STOLT SEIERHERRE: Direktøren for Peugeot, Jean-Philippe Imparato, med troféet. Bildet er tatt rett etter at det ble kjent at Peugeot 3008 var kåret til årets bil i Europa 2017. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ledelse og kommunikasjonsfolk hos Peugeot hadde nok å henge fingrene i denne dagen, 6. mars 2017. Dagen begynte med at de annonserte at konsernet PSA Peugeot Citroën overtar den tyske (og britiske) bilprodusenten Opel (og Vauxhall) fra deres amerikanske eiere General Motors.

Så blir det kjent at Årets bil i Europa-trofeet går til merkets nye SUV, Peugeot 3008.

Dette etter en lengre prosess som hvert år siden 1964. Først ble det valgt ut 30 kandidater blant bilene som kom i salg i løpet av 2016. Ganske nylig ble det stemt frem en short list med syv finalister (oversikten kan du se nedenfor). Og nå er det altså klart: Årets bil i Europa 2017 er valgt og det ble altså Peugeot 3008. Den kan du lese mer om her.

Dette ble klart etter en spennende avstemning litt à la Eurovision Song Contest, der det lenge sto mellom Alfa Romeo Giulia og den nye franske SUV-en.

Peugeot 3008

Med vinnerbilen har Peugeot laget en SUV-versjon av 308. Bilen har kanskje fått markedets mest spennende interiør og førermiljø, med en opplevd kvalitetsfølelse som selv langt dyrere biler kan misunne den. Bakkeklaring og sittehøyde skal gi bilen preg av å være mer en SUV enn en stasjonsvogn. Firehjulsdrift kommer først i 2019, i utgaven som ladbar hybrid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer