Disse blir veteranbil i 2020: Del 1

Her er årets nye veteraner

Klassiske veteranbiler er biler eldre enn 30 år - og de er ekstra rimelige å eie. Her er 10 herlige eksemplarer som blir veteranbil fra 01.01.2020.

UNGDOMMENS FAVORITT: BMW E36 3-serie fra 1990 er meget populær som ungdomsbil. Gode kjøreegenskaper og bakhjulsdrift blir ikke feil. Her ser du den råeste utgaven, en E36 M3. Disse har blitt dyre, men heldigvis finnes det mange spreke motoralternativer for relativt lite penger. Foto: BMW Press
UNGDOMMENS FAVORITT: BMW E36 3-serie fra 1990 er meget populær som ungdomsbil. Gode kjøreegenskaper og bakhjulsdrift blir ikke feil. Her ser du den råeste utgaven, en E36 M3. Disse har blitt dyre, men heldigvis finnes det mange spreke motoralternativer for relativt lite penger. Foto: BMW Press Vis mer
Publisert

Et nytt år betyr nye muligheter på veteranbilmarkedet. Mange biler begynner å bli relativt «moderne» veteraner. Du kan nå lett finne en veteranbil med moderne sikkerhetsfunksjoner som for eksempel ABS, nakkestøtter og kollisjonsputer. Tilleggsutstyr som klimaanlegg, varmeseter og elektriske vinduer er også ganske vanlig i biler fra 1990.

Dette må du tenke over før du kjøper veteranbil

Husk at en klassisk veteran er 30 år gammel eller mer. Uansett hvor god eieren påstår bilens tilstand er, må du regne med reparasjoner. Rust er også nesten garantert. Den verste rusten er den du ikke ser. For eksempel i understellet eller kanaler. Dette kan betyr dyre reparasjonskostnader som fort overstiger bilens verdi. Ta alltid med en fagperson når du skal se på en bil.

Du kan heller ikke utnytte gunstige regler for importavgifter og forsikring av veteranbiler for å eie en billig hverdagsbil. Forsikringen på veteranbiler har som regel en meget begrenset kjørelengde. Total kjørelengde på 5000 kilometer per år er vanlig. I tillegg står det ofte i vilkårene at forsikringen dekker kun kjøring i fritiden, til og fra spesielle anledninger som biltreff eller bryllup osv. Blir du utsatt for en ulykke i rushtrafikken i veteranbilen din, kan du fort få et forklaringsproblem ovenfor forsikringsselskapet. Dette kan resultere i redusert eller bortfall av forsikringsutbetaling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer