Mangel på hengerfeste og ladeangst på elbil

Her er årsakene til at mange lar elbilen stå

Årsakene til at elbilistene ikke bruker bilen forandrer seg raskt.

LADEANGST? Mangel på hengerfeste, rekkeviddeangst og nå også angst for ikke å få ladet bilen, på grunn av blant annet kø eller feil, er årsaker til at elbilistene ikke bruker elbilen når de egentlig vil. Foto: Tesla
LADEANGST? Mangel på hengerfeste, rekkeviddeangst og nå også angst for ikke å få ladet bilen, på grunn av blant annet kø eller feil, er årsaker til at elbilistene ikke bruker elbilen når de egentlig vil. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rekkevidde - eller mangel på sådan - var igjen den største årsaken til at norske elbilister lot det elektriske framkomstmiddelet stå i 2017. Men, andelen som skylder på rekkevidden sank derimot betraktelig, sammenlignet med året før.

Mangel på hengerfeste og det nye fenomenet «ladeangst» har samtidig fått en større del av skylda for at elbilen ikke blir brukt.

Én av tre (32%) lot elbilen stå fordi den ikke kunne frakte henger, mens én av fem (20%) lot være å kjøre elbil på grunn av dårlige lademuligheter.

Alt dette kommer fram i spørreundersøkelsen Elbilisten 2018, som Norsk elbilforening har foretatt blant sine medlemmer.

I fjor kom det fram i tilsvarende undersøkelse at elbilistene syntes prisen for lading var altfor høy.

Ladeangst

Det som er forholdsvis nytt for elbilistene, er at «ladeangsten» vokser. Flere lar nemlig elbilen stå på grunn av dårlige lademuligheter.

- Rekkeviddeangst går over etter et par uker med elbil. Ladeangst er den nye frykten for kø - at det ikke er nok ladere eller at laderne ikke virker, forklarer generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer