Her er Audis nye flaggskip

Selv om en del nok vil våge å mene at det er Q7 som er flaggskipet, kaller Audi nye A8 merkets toppmodell.

Her er Audis nye flaggskip
Publisert
Sist oppdatert

Det som slo oss først da vi fikk se bildene av den flunkende nye Audi A8 som ble avduket i Miami i natt (norsk tid), er at bilen har en usedvanlig diskré fremtoning og at man ikke har tatt sjansen på noen designmessige krumspring. Vi synes, og antakelig flere med oss, at bilen ser ut som en forstørret A4. Dette ikke til forkleinelse for de designansvarlige; man skal være usedvanlig kresen for å hevde at bilen er stygg. Her har nok Ingolstadt-konsernets motto vært "never change a winning design"...

Svær bil

Generasjonsskiftet er allikevel markant når man ser bilder av forgjengeren og nykommeren ved siden av hverandre. Karosseriet, helt i aluminium som før, er ifølge Audi helt nytt. For øvrig dreier det seg selvsagt om en diger luksusbil. Den er 513 centimeter lang og 195 centimeter bred. Formspråket er imidlertid på den smekre siden slik at bilen virker mindre - i hvertfall på bilder. Audi presiserer at alle lyktene er 100% diodebasert - lyspærer er med andre ord en saga blott i eksteriørbelysningen.

Sportslig?

Audi hevder selv at nye A8 er det sportsligste alternativet i luksusklassen. Det skal vi ikke uttale oss om før vi har kjørt den selv, men det skal noe til å utfordre nye BMW 7-serie på det planet, så det er vi spente på eventuelt å verifisere. Produsenten insisterer på at det er brukt lettvekt-teknologi og hvis tradisjonen opprettholdes vil nykommeren være lettere enn konkurrentene fra BMW og Mercedes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer