Her er BMW 3-serie Gran Turismo

De fleste som vil ha en premium-kombi klarer seg med noe mindre enn 5-serie GT. Denne, for eksempel?

Dette er nye BMW 3-serie Gran Turismo (forkortet GT), som skal vises på bilmessen i Genève i mars. I anledning pressefotograferingen er den stylet med M-sport-pakken som er tilvalg. Foto: BMW
Dette er nye BMW 3-serie Gran Turismo (forkortet GT), som skal vises på bilmessen i Genève i mars. I anledning pressefotograferingen er den stylet med M-sport-pakken som er tilvalg. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i Genève kommer BMW til å presentere det nyeste tilskudd til sin allerede rikholdige modellrekke. Det dreier seg om 3-serie Gran Turismo (3 GT). Den skal kombinere fordelene med sedan- og touring-versjonene.

Terningkast seks: BMW 3-serie Touring

Større enn Touring

3 serie Gran Tourismo er en god del større enn 3-serie stasjonsvogn. Den er nemlig hele 20 centimeter lengre, med en 11 centimeter lengre akselavstand. Dessuten er bilen over åtte centimeter høyere. Dette borger for gode plassforhold. BMW lover nettopp dette, og presiserer at man sitter en god del høyere i Gran Turismo enn i standard 3-serie.

Sittestillingen er hevet med seks centimeter, hvilket bidrar til bedre utsyn og gjør det mye lettere å stige inn og ut av bilen. Samtidig har produsenten selvsagt sørget for økt takhøyde.

BMW viser M6 Gran Coupé

Romslig og praktisk

Det ser ut til at nykommeren gir den reneste limousin-følelsen i interiøret - og det er da også sørget for syv centimeter ekstra benplass. Med bakseteryggen - som kan legges ned i forholdet 40/20/40 - oppe, har bagasjerommet en kapasitet på 520 liter, hvilket er 25 liter mer enn stasjonsvognen. Lasterommet er også fleksibelt takket være egne festeanordninger og ekstra rom under gulvet. Den store bakluken letter innlasting av store gjenstander.

Her er BMWs nye 4-serie!

Tre pakker

3-serie Gran Turismo vil leveres i én grunnversjon, og tre alternative utstyrspakker kan velges som tillegg - Sport Line, Luxury Line og Modern Line. Eller man kan velge M Sport-pakken, som vises på bildene. Denne blir tilgjengelig fra juli.

Også til Genève: BMW i3

2- og 3-liters motorer

I utgangspunktet tilbys fem motorer, tre bensinmotorer og to diesel. Effektuttak varierer fra 143 til 306 hestekrefter. Alle benytter selvsagt nå BMW TwinPower turbo-teknologi og de avgiftsbesparende Efficient Dynamics-teknologiene. Foreløpig topputgave, 335i GT, er utstyrt med en 6-sylindret 3-liters bensinmotor, mens 328i GT (biturbo) og 318i GT (enkel turbo), har firesylindrede motorer med to liter slagvolum.

BMW M550d prøvekjørt

Ønsker man diesel kan man velge mellom 320d GT eller 318d GT – begge med 2-liters firesylindrede motorer. Kreftene går til bakhjulene via en 6-trinns manuell girkasse som standard, eller en 8-trinns automat som tilvalg.

BMW 3-serie Gran Turismo er leveringsklar fra juni. Vi kommer tilbake med priser når mer informasjon blir tilgjengelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer