Her er BMW Gran Lusso Coupé

Når to tradisjonsrike aktører i bilindustrien møtes, kan resultatet bli slik.

MEKTIG FORMSPRÅK: Dette er riktignok en såkalt "one off", et unikt eksemplar, men mange spør seg nå om den ikke viser oss hvordan BMW tenker seg en kommende 8-serie. Foto: BMW
MEKTIG FORMSPRÅK: Dette er riktignok en såkalt "one off", et unikt eksemplar, men mange spør seg nå om den ikke viser oss hvordan BMW tenker seg en kommende 8-serie. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pininfarina er ingen hvemsomhelst innen bildesign. Den italienske formgiveren er kanskje først og fremst kjent for sitt mangeårige samarbeid med Ferrari, men merittlisten er adskillig lengre enn som så.

Luksus på italiensk

Nå kan vi legge til enda en designmessig bragd: BMW Grand Lusso Coupé. Det er navnet på denne oppsiktsvekkende luksuskupéen, som vises i anledning verdens mest prestisjetunge skjønnhetsshow for biler - Concorso d'Eleganza Villa d'Este i Cernobbio i Italia. Det er her i den italienske elegansens høyborg at Pininfarina presenterer sin tolkning av temaet BMW luksuskupé.

(Villa d'Este er et palass fra 1500-tallet som står på UNESCOs verdensarv-liste. Det ble av Forbes' eksperter kåret til verdens beste hotell i 2009. Les vår artikkel her).

BMWs designsjef, Karim Habib, sier de ønsket å bruke Pininfarinas annerledes og spesielle oppfatning av hva luksus og eksklusivitet er.

BMW i3 i Norge

Sponser showet

BMW er hovedsponsor av Villa d'Este-showet. Det gjør at de ikke selv kan delta i konkurransen, derimot er det blitt tradisjon at de rett som det er slår til med en egen spektakulær kreasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer