Her er Citroën Cactus!

Et morsomt navn på en bil som prioriterer komfort og interiør framfor det meste annet.

Citroën Cactus skal fortelle noe om hva Citroën kommer til å bruke av designidéer på kommende modeller.Enkelhet og beskyttelse er stikkord. Foto: Citroën
Citroën Cactus skal fortelle noe om hva Citroën kommer til å bruke av designidéer på kommende modeller.Enkelhet og beskyttelse er stikkord. Foto: Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Citroën har utvilsomt bidratt med mye spennende design opp gjennom årene, og de siste årene har kreativiteten virkelig blomstret der i huset.

Prioritet til enkelhet

Så også med Cactus, selv om denne er mindre spektakulær i sin utforming enn noen av de andre modellene vi har omtalt her på DinSide. Den skal inneholde mange elementer som vi vil se på fremtidige modeller i C-serien.

Konseptet går ifølge designerne ut på å kvitte seg med det overflødige, og ha fokus på alt som bidrar til velvære.

Har du sett Volkswagens svevende bil?

Annerledes proporsjoner

Størrelsen er som hos en kompakt sedan, med en lengde på 4,21 meter og en bredde på 1,75 meter. Andre punkter Citroën fremhever er at glass utgjør en tredjebil av bilens overflate, at bakkeklaringen er forhøyet (21 centimeter), men at høyden på bilen likevel er begrenset til 1,53 meter. Dessuten er overhengene er gjort kortere ved å plassere hjulene ute i hjørnene.

Helt egne designelementer

Fronten på bilen preges av glatte overflater som skal fremheve Citroën-vinklene, samt "flytende" linjer uten brytning mellom panseret og skjermene foran. Dessuten finner vi en såkalt lyssignatur med LED-kjørelys og frontlys integrert i "airbumps" (beskyttende elementer i mykt materiale med luftkapsler inni).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer