Her er Corvette C7

Amerikansk bilindustri går på skinner igjen, og i den sammenheng blir nye Corvette symbolsk.

NÅ ER DEN HER: Sjuende generasjon Chevrolet blir i disse dager presentert under motormessa i Detroit. Foto: Chevrolet
NÅ ER DEN HER: Sjuende generasjon Chevrolet blir i disse dager presentert under motormessa i Detroit. Foto: Chevrolet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

17. januar 1953 ble den første utgaven av det som skulle bli kjent som C1 - første generasjon Chevrolet Corvette - avduket som konseptbil på GMs Motorama i New York. Det var en kabriolet, og designen var ved Harvey Earl. Det var starten på et av bilhistoriens største eventyr.

C7 = Corvette Stingray

Like før 60-årsjubileet har nå Chevrolet avduket syvende generasjon av den amerikanske legenden: Corvette Stingray, generasjon C7.

Bilen var utvilsomt det store trekkplasteret ved åpningen av årets internasjonale bilutstilling i Detroit, som går av stabelen i disse dager. Stingray-navnet er til ære for Sting Ray-utgaven fra 1963.

Som vi ser av bildene er produksjonsmodellen ganske forskjellig fra Stingray-konseptet som ble vist for tre år siden, og som hadde mer til felles med Sideswipe - autoboten fra Transformers 2-filmen.

Handler om følelser

Corvette handler om å sette følelser i sving, og som legendarisk sportsbil er dette imagemessig det amerikanske svaret på Porsche 911 - med andre ord en referanse man ikke kommer utenom, generasjon etter generasjon.

For vår del var første test av Corvette en C5 i 2001, og allerede den var temmelig heftig. C6 kjørte vi da den ble oppgradert i 2008, på Paul Ricard-banen i Sør-Frankrike, og vi ble ikke skuffet da heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer