Her er dagene du bør fylle tanken

Bensinstasjonene har nå to dager i uka der prisene er spesielt høye.

STORE VARIASJONER: Nå er det to tidspunkter i uka du ikke bør fylle på.  Foto: PantherMedia / Alexander Podshivalov
STORE VARIASJONER: Nå er det to tidspunkter i uka du ikke bør fylle på. Foto: PantherMedia / Alexander Podshivalov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til nå har norske forbrukere blitt vant med at det lønner seg å fylle drivstoff på søndager. I løpet av mandag formiddag har det nemlig vist seg at alle bensinstasjon-aktørene justerer prisene opp.

Men i en rapport Konkurransetilsynet nå har offentliggjort, kommer det frem at en ny pristopp også dukker opp på torsdager.

Økt inntjening

Rapporten viser dessuten at bruttomarginen i det norske drivstoffmarkedet viser seg å være betydelig høyere enn hva tilfellet er for bransjen i Sverige.

Konkurransetilsynets rapport tar nemlig også for seg de respektive selskapenes inntjening på drivstoffet. Det er ikke bare pølser og brus de tjener godt med penger på. Visste du forresten at du ikke bør parkere med nesten tom tank i kulda?

– Resultatet fra undersøkelsen viser at bruttomarginen i det norske drivstoffmarkedet har økt betydelig fra årene 2005 til 2011. Bruttomarginen er nå på et høyere nivå enn i Sverige. Med utgangspunkt i salgsvolumet for bensin i 2011 var forskjellen mellom Norge og Sverige på 660 millioner norske kroner, forteller konkurransedirektør Christine Meyer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer