Women's world car of the year 2020

Her er damenes favoritt

På selveste kvinnedagen kåret damene sin egen beste bil i verden.

Defender avløser en hardcore og primitiv terrengbil, men var det dette vi hadde gledet oss til? Vi tar den med til skogs og blir litt mer kjent med nye Defender. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Land Rover Defender. En luksus-SUV til den nette pris fra én million kroner - eller rettere sagt 1.029.900 kroner, inkludert frakt og levering.

Det er bilen 50 kvinnelige biljournalister fra hele verden har kåret til verdens beste bil, på selveste kvinnedagen, 8. mars 2021.

Av- og påskiltet millionbil

Defender er (nesten) bokstavelig talt en ordentlig bauta i bilhistorien. Vi snakker om en arbeidshest - først kjent som Series 1 - som trives best utenfor E6, men som av mange merkebevisste rikfolk blir satt like mye pris på som en over gjennomsnittet Mercedes-Benz.

I 2016 lå luksus-bilen for døden og produsenten Jaguar Land Rover avsluttet behandlingen (les: produksjonen). Og det er ikke hvert år det kommer helt nye versjoner av denne bilen. Faktisk kommer det nesten aldri helt nye versjoner - før etter fire år.

Dagens Land Rover Defender er nemlig den første nylanseringen siden bilmodellen var flunkende ny i 1948 - vi snakker altså om andre generasjon, som først kom etter om lag 72 år.

Flere vinnere

Defender er altså bilen de kvinnelige journalistene i WWCOTY har valgt som Supreme Winner i sin årlige kåring av verdens beste biler. Tidligere denne måneden offentliggjorde de vinnere av ni ulike kategorier, inkludert beste elbil, familiebil, SUV og prestasjonsbil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.