53 nye bommer i Oslo i 2019

Her er datoen elbilene må betale i bomringen

Etter 1. juni må du passere tre bomringer før du kommer til Oslo sentrum. Da settes 53 nye bommer i drift – i noen må du betale begge veier.

25 MILLIARDER: De nye bommene skal ta inn 25 milliarder kroner, som skal brukes til vei- og kollektiv-utbygging i Oslopakke 3. Foto: Rune Korsvoll
25 MILLIARDER: De nye bommene skal ta inn 25 milliarder kroner, som skal brukes til vei- og kollektiv-utbygging i Oslopakke 3. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Opprinnelig skulle de nye bommene settes i drift 1. mars, men dette er utsatt til 1. juni. Totalt vil det fra denne datoen være 73 bommer i og rundt Oslo.

Disse skal ta inn 25 milliarder kroner, som igjen skal investeres i såkalte «Oslopakke 3». Det er politikerne i Oslo og Akershus som har bestemt dette.

To nye bomringer

Bilister som kjører fra Romerike og Follo vil først møte en ny bomring med 14 stasjoner på grensen til Oslo. Deretter kommer de til dagens bomring, med 20 bommer - som vil bestå - men som heretter får betaling begge veier.

I tillegg kommer en helt ny ring med 39 bommer, som plasseres langs dagens Ring 2. Også her må du betale begge veier. Dagens bommer i Bærum blir en del av bomringen på bygrensen.

Flere må betale

Hensikten med det nye bomsystemet er at flere skal være med på å betale inn penger til vei- og kollektiv-utbyggingen i Oslo-området. I dag er det ifølge Fjellinjen bare rundt halvparten av bilistene i Oslo som betaler bompenger.

- Med det nye systemet vil tre av fire bilister måtte betale, forklarer kommunikasjonssjef Håkon Nordahl til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer