Best i test: Barneseter i vektklassen 15-36 kilo

Her er de beste barnesetene

Stor variasjon i NAFs siste barnesete-test. «Cybex» er suveren vinner.

BRUKERVENNLIGHET TESTES: Lillian Korsar fra NTF undersøker hvordan Johan Sand har festet sin datter Alma i en av stolene. Foto: Anna Sigge
BRUKERVENNLIGHET TESTES: Lillian Korsar fra NTF undersøker hvordan Johan Sand har festet sin datter Alma i en av stolene. Foto: Anna Sigge Vis mer
Publisert

Det er imidlertid bilstolen til «Britax Römer» som kommer best ut i kollisjonstestene foretatt av norske NAF og det svenske testlaboratoriet Testfakta.

De har testet åtte godkjente bilseter til barn i vektklassen 15 til 36 kilo.

Blant annet gir de den tysk-britiske sikkerhetsutstyrs-produsenten best score for beskyttelse av nakke ved kollisjon. Likevel kåres ikke «Britax Römer» til vinner i årets barnesete-test.

Samtlige plasseringer kan du se lenger nede i artikkelen.

Vanskelig å feste

Ifølge denne pressemeldingen fra NAF får «Britax Römer» kraftig trekk fordi en komplisert belteløsning gjør det vanskelig å feste barnet riktig i deres stol.

Alle stoler ble montert i henhold til produsentenes instruksjoner. Sammen med tre familier har den svenske trafikksikkerhetsforeningen Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) vurdert hvor lett det er å montere og bruke stolene, og hvor lett det er å feste og plassere barna riktig.

– At beltet er riktig montert, kan være avgjørende hvis man kommer ut for en ulykke, sier forsikringsdirektør og professor i veibeskyttelse i Folksam, Anders Kullgren, ifølge pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer