Her er de beste batteriene

Ny test av bilbatterier.

TEST: SP Sveriges tekniska forskningsinstitut har testet hvordan åtte bilbatterier yter i varmt og kaldt klima. Foto: COLOURBOX.COM
TEST: SP Sveriges tekniska forskningsinstitut har testet hvordan åtte bilbatterier yter i varmt og kaldt klima. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i vinter skrev vi om SP Sveriges tekniska forskningsinstituts test av bilbatterier, utført for Testfakta og Göteborgs-Posten. Denne testen konkluderte med at billigbatterier tåler kulda dårlig.

I etterkant av publiseringen av denne testen, fikk avisen mye kritikk for forskjellene i Ah-tall og yttermål på de ulike batteriene som var testet opp mot hverandre. Avisen på sin side forklarte at de hadde latt de ulike forhandlerne bestemme passende produkt til en Volvo V70, men så i etterkant at dette kom uheldig ut i forhold til sammenliknbarheten batteriene imellom. De annonserte også at de ville la Testfakta gjøre en ny test, men denne gang med tilnærmingsvis så like Ah-tall som mulig.

Vil sjekke ytelsene

Det er denne oppfølgningstesten SP nå har gjort, men denne gangen med sammenliknbare yttermål og samme deklarerte ytelser.

Målet med den nye testen er det samme som med den tilligere testen: Se på eventuelle forskjeller i batterienes prestasjoner i varmt og kaldt klima.

Testen omfatter i alt åtte batterier:Varta D21Varta D43Tudor TA602Tudor TB620Global 56219Global 56217Banner P6205Biltema 80-2622

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer