Her er de billige toseterne

TIPS: Visste du at du kan spare 360.000 kroner ved å kutte ut baksetene i en Land Rover Discovery? Varebil klasse 2 er lønnsomt for deg som klarer deg med to sitteplasser.

Publisert
Sist oppdatert

Nå er selvsagt det overnevnte eksempelet blant de mer ekstreme som finnes. Likevel er det ingen tvil om at den som har muligheten, bør vurdere om man trenger bakseter i sin neste bil. Avgiftsmyndighetene har nemlig bestemt at visse bilmodeller, kalt varebil klasse 2, skal slippe unna hele 80 prosent av engangsavgiften.

Kraftige avslag

Engangsavgiften, eller registreringsavgiften som den også kalles, består av tre elementer; en vektdel, en effektdel og en slagvolumdel. Fordi engangsavgiften vanligvis utgjør mellom 30 og 50 prosent av utsalgsprisen, sier det seg selv 80 prosent rabatt på denne avgiften betyr kraftige prisreduksjoner.

For eksempel må de fleste av oss ut med 329.000 kroner for en Volkswagen Touran 2.0 Trend. Som varebil klasse 2 derimot, er prisen 222.000 kroner. På samme måte synker prisen på en Chrysler Grand Voyager 2.4 LX fra 546.000 kroner til 321.000 kroner så snart bilen kan selges med grønne skilter.

Finnes argumenter mot

Nå finnes det selvsagt argumenter mot varebil klasse 2. Hovedproblemet er selvsagt fraværet av bakseter, noe som i praksis forhindrer barnefamilier fra å benytte seg av dette avgiftssmutthullet. Og selv om man er singel, hender det jo at man trenger bakseter. Også single har venner. En del av varebilene er sparsomt utstyrt og hvis du kjører varebil klasse 2 er du faktisk forpliktet til å stoppe når Vegvesenet gjennomfører kontroller av nyttekjøretøyer. Noen synes også de grønne skiltene i seg selv er et argument mot å kjøre rundt i varebil klasse 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer