Her er de sikreste bilene

Amerikanerne har testet, og gir seg selv stryk.

Her er de sikreste bilene
Publisert
Sist oppdatert

Tre bilmerker skilte seg drastisk ut når den amerikanske nettgigangen Forbes laget en liste over de 15 sikreste bilene på det amerikanske markedet. Det var Honda, Subaru og luksusmerket Acura (som produseres av Honda men selges ikke her i Norge).

Til sammen var Honda den største vinneren, med fem av de 15 sikreste bilene i 2009. Den Honda-produserte Acura fikk til sammen tre biler på toppen av lista.

Altså kan japanerne nyte en overlegen seier i den amerikanske sikkerhetstesten på biler.

- Følger ikke markedet

- Nyhetene tidligere denne uken, om at Ford Motor og General Motors hadde historisk lave salgstall i januar kom ikke som en overraskelse på de fleste. For de som er opptatt av bilsikkerhet kom det nok ikke som en overraskelse i det hele tatt. Amerianske bilkjøpere er opptatt av sikkerhet og Detroit klarer i mindre og mindre grad å holde følge med de ledende på markedet, konkluderer den amerikanske nettgiganten med.

På lista over de sikreste bilene i 2009 er det åtte modeller som selges i Norge. Japanerne dominerer som nevnt lista, mens Mercedes og Saab dukker opp en gang hver. Bare Saab er eid av den amerikanske konsernet General Motors.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer