Her er den: BMW i3

Dette er bilen mange har ventet på, og nå er den i landet. Men bare på en snarvisitt.

Dette er bilen som skal stjele store deler av salget fra Nissan Leaf.  Foto: Fred Magne Skillebæk
Dette er bilen som skal stjele store deler av salget fra Nissan Leaf. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nissan Leaf har en stund vært det eneste virkelige alternativet for de som vil ha seg en fullverdig, men likevel folkelig elbil. Trillingene Mitsubishi iMiev, Citroën C-Zero og Peugeot iOn har nærmest lagt ned salget av sine alternativer, etter at Nissan har presset prisbildet så langt ned at det ikke lenger er penger å tjene for de andre.

Endelig er den her

Nå er det derimot duket for et alternativ, og denne uken er den i landet. Vel, den er først og fremst innom for en snarlig visitt. BMW har nemlig tatt inn et eksemplar for få vise den frem til potensielle kunder, og da er dessverre markedet foreløpig skrudd sammen sånn at de fleste av de kommende kundene bor i og rundt Oslo-området.

Les mer om teknologien

En liten snarvisitt

Frem til 30. mai blir bilen å finne på Aker Brygge for den som vil se en av de mest spennende bilene som er laget den senere tid. BMW i3 er nemlig ikke bare en bil som er omgjort til elbil, den er i tillegg konstruert fra bunnen av for å være en bil med lav vekt, høyt sikkerhetsnivå og klar for en elektrisk framtid.

Vi har ved flere anledninger stiftet bekjentskap med bilen, snakket med utviklerne og designerne, og fått vite hvorfor bilen er blitt som den er blitt. Av de mer spennende konstruksjonsmessige egenskapene kan det sies at hele bilen er satt sammen rundt en konstruksjon av CRP, eller CFRP som det også kalles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer