Her er den nye Volvo-en

Volvos nye, lille elbil heter EX30. Fortsatt er det meste om bilen hemmelig, men patent-bildene har lekket ut og viser hvordan bilen ser ut.

LANSERES I JUNI: I begynnelsen av juni vises Volvos nye, lille elbil offentlig for første gang. Disse patent-bildene som er lekket ut, viser hvordan elektriske EX30 ser ut. Ill: Volvo
LANSERES I JUNI: I begynnelsen av juni vises Volvos nye, lille elbil offentlig for første gang. Disse patent-bildene som er lekket ut, viser hvordan elektriske EX30 ser ut. Ill: Volvo Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken sendte Volvo ut en pressemelding der de bekreftet at navnet på Volvos nye, lille el-SUV blir EX30. Samtidig ble det annonsert at bilen skal vises offentlig for første gang 7. juni. Salget av bilen starter samtidig.

Dette blir den første, nye bilen fra den svenske bilprodusenten etter flaggskipet EX90 – som fortsatt ikke har satt sine hjul på norske veier. De første kundene får ikke denne store elektriske SUV-en før over nyttår, ifølge Volvo.

Vil ha yngre kjøpere

Det vi foreløpig vet om EX30, er at den blir litt mindre enn Volvo XC40, som er 4,45 meter lang. Det betyr at den kan bli på størrelse med blant annet Volkswagen ID.3.

MINDRE OG BILLIGERE: Ifølge Volvo-sjef Jim Rowan, blir EX30 mindre enn dagens XC40 men med klare likhetstrekk fra EX90 (bildet). Dermed blir den trolig også en del billigere for å kunne tiltrekke seg de yngre kjøperne som Volvo ønsker seg. Ill: Volvo
MINDRE OG BILLIGERE: Ifølge Volvo-sjef Jim Rowan, blir EX30 mindre enn dagens XC40 men med klare likhetstrekk fra EX90 (bildet). Dermed blir den trolig også en del billigere for å kunne tiltrekke seg de yngre kjøperne som Volvo ønsker seg. Ill: Volvo Vis mer

I januar fortalte den nye Volvo-sjefen Jim Rowan til Which Car at kundegruppen deres er litt i eldste laget og at de med EX30 sikter mot en målgruppe av yngre bilkjøpere:

- Denne mindre bilen (EX30) er et nytt tilskudd til modellrekken vår. Kundene våre er lit eldre enn vi kunne ønske. Vi ønsker å trekke litt flere yngre mennesker til Volvo. Denne (EX30) vil få en hyggelig pris , tror jeg, for en innstegsmodell. Veldig sikker, OK rekkevidde, fortsatt bra størrelse, mindre enn en XC40, sa Rowan, til Which Car.

Patent-bilder lekket

Paten-tbildene som Volvo har levert inn til den kinesiske patentmyndighetene CNPA, og som blant annet svenske Vi Bilägare mener er ekte, viser at EX30 blir en blir en EX90 i miniatyr.

BESTSELGER: Nye EX30 kan bli Volvos bestselger dersom Volvo-sjefens uttalelse om at den blir en rimelig innstegsmodell, blir virkelig. Ill: Volvo
BESTSELGER: Nye EX30 kan bli Volvos bestselger dersom Volvo-sjefens uttalelse om at den blir en rimelig innstegsmodell, blir virkelig. Ill: Volvo Vis mer

Bildene er nå spredd på en rekke medier både i Kina, USA og Europa. EX30 skal nemlig bygges i Kina, på Geelys elbilplattform SEA (Sustainable Experience Architecture). På denne plattformen bygges også Zeekr X og nye Smart #1.

Dersom Volvo EX30 får den samme teknologien som disse, snakker vi om et batteri på 66 kWt, som kan gi en rekkevidde på mellom 40 og 45 mil. Da vil maksimal ladehastighet bli 150 kW, noe som gjør at bilen kan lades fra 10 til 80 prosent på rundt en halv time.

Gjett prisen

Hva bilen kommer til å koste, vet vi ennå ikke. «Billigutgaven» av XC40, med bakhjulsdrift og rekkevidde på 46 mil, koster fra rundt 500 000 kroner. VW ID.3 koster fra rett i underkant av 400 000 kroner. En startpris på EX30 på mellom 400 000 og 450 000 kroner, kan gjøre den til en bestselger.

DET FØRSTE BILDET: Dette er foreløpig det eneste offisielle bildet av EX30 som Volvo har publisert. Selv om lanseringen skjer 7. juni, drøyer det trolig til godt ut i neste år før de første bilene kommer til Norge. Foto: Volvo
DET FØRSTE BILDET: Dette er foreløpig det eneste offisielle bildet av EX30 som Volvo har publisert. Selv om lanseringen skjer 7. juni, drøyer det trolig til godt ut i neste år før de første bilene kommer til Norge. Foto: Volvo Vis mer

Volvo har ikke sagt noe om når de første produksjonsbilene kommer til Europa. De som allerede har begynt å glede seg til en ny, liten Volvo, må trolig smøre seg med tålmodighet. Selv om salget starter i juni, vil bilen neppe komme til Norge før etter EX90. Det betyr at det kan drøye til godt ut i 2024 før de første norske kundene kan sette seg bak rattet. Hvis da ikke Volvo-sjefen har en høst-overraskelse i ermet når han presenterer bilen i juni.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer