Her er den nye Volvo-en

Volvos nye, lille elbil heter EX30. Fortsatt er det meste om bilen hemmelig, men patent-bildene har lekket ut og viser hvordan bilen ser ut.

LANSERES I JUNI: I begynnelsen av juni vises Volvos nye, lille elbil offentlig for første gang. Disse patent-bildene som er lekket ut, viser hvordan elektriske EX30 ser ut. Ill: Volvo
LANSERES I JUNI: I begynnelsen av juni vises Volvos nye, lille elbil offentlig for første gang. Disse patent-bildene som er lekket ut, viser hvordan elektriske EX30 ser ut. Ill: Volvo Vis mer
Publisert

Tidligere denne uken sendte Volvo ut en pressemelding der de bekreftet at navnet på Volvos nye, lille el-SUV blir EX30. Samtidig ble det annonsert at bilen skal vises offentlig for første gang 7. juni. Salget av bilen starter samtidig.

Dette blir den første, nye bilen fra den svenske bilprodusenten etter flaggskipet EX90 – som fortsatt ikke har satt sine hjul på norske veier. De første kundene får ikke denne store elektriske SUV-en før over nyttår, ifølge Volvo.

Vil ha yngre kjøpere

Det vi foreløpig vet om EX30, er at den blir litt mindre enn Volvo XC40, som er 4,45 meter lang. Det betyr at den kan bli på størrelse med blant annet Volkswagen ID.3.

I januar fortalte den nye Volvo-sjefen Jim Rowan til Which Car at kundegruppen deres er litt i eldste laget og at de med EX30 sikter mot en målgruppe av yngre bilkjøpere:

- Denne mindre bilen (EX30) er et nytt tilskudd til modellrekken vår. Kundene våre er lit eldre enn vi kunne ønske. Vi ønsker å trekke litt flere yngre mennesker til Volvo. Denne (EX30) vil få en hyggelig pris , tror jeg, for en innstegsmodell. Veldig sikker, OK rekkevidde, fortsatt bra størrelse, mindre enn en XC40, sa Rowan, til Which Car.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer