Her er den!

Første kjørbare eksemplar av Aston Martin One-77 er nå ferdig bygget. Og har vunnet sitt første trofé.

Foto: Aston Martin
Foto: Aston Martin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved bredden av Comosjøen i Italia, med hovedkvarter i den celèbre Villa d'Este, avholdes det hver vår en skjønnhetskonkurranse for biler, eller "Concorso d'Eleganza." I år var det Aston Martin One-77 som stakk av med seieren i kategorien "beste konseptbiler og prototyper".

Kunder i kø

Denne One-77 er imidlertid ikke lenger noen konseptbil, men en prototype. Den foranlediger en snarlig produksjonsoppstart som vil komme etter ytterligere noen finjusteringer. At bilen må justeres fint er opplagt; dette er nemlig noe av det mest eksklusive som kan kjøpes for penger. Mange penger. One-77 betyr at hvert av eksemplarene er ett av totalt 77 som skal bygges. Og kundene, som er villige til å bla opp flerfoldige millioner for å skaffe seg en slik juvel, står i kø.

Supersport og kunst

Dette er nemlig ikke bare en bil. Det er symbolet på Aston Martins nye gullalder, et kunstverk, et teknologisk vidunder. Bilen stråler av klasse og luksus - samtidig med noen av supersportsbilens kjennetegn. Den sammenkrøpne fasongen, den noe mer aggressive fronten enn vi er vant til fra Aston Martin, de kraftige diffusorene bak. Og motoren, selvfølgelig, selv om ikke alle fakta er kommet på bordet ennå - her har vi å gjøre med noen av de ovenfor nevnte finjusteringene. Vi vet at det er en V12-motor og at maksimal effekt er minst 700 hestekrefter; muligens så mange som 770.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer