Volvo EX90

Her er den

Det nye Volvo-flaggskipet kommer som ren elbil.

SIKKERHET I FOKUS: Volvo har utviklet flere helt nye sikkerhetssystemer som er på plass i den store SUV-en EX90. Den erstatter dagens XC90, men kommer bare som elbil. Foto: Volvo
SIKKERHET I FOKUS: Volvo har utviklet flere helt nye sikkerhetssystemer som er på plass i den store SUV-en EX90. Den erstatter dagens XC90, men kommer bare som elbil. Foto: Volvo Vis mer
Publisert

Det er allerede fem år siden Volvo sist lanserte en helt ny modell – om vi ser bort fra elektriske C40 i fjor, som er en kupéutgave av XC40. Det knytter seg stor spenning til EX90, først og fremst fordi Volvos ingeniører har utviklet ny og spennende sikkerhetsteknologi.

Det kom forresten som en stor overraskelse da den nye Volvo-sjefen Jim Rowan annonserte at etterfølgere til XC90 skal hete EX 90. Håkan Samuelsson, som var sjef inntil i sommer, var klar på at den nye bilen skulle få et ordentlig navn og ikke bare en kombinasjon av to bokstaver og et tall. Volvo hadde til og med søkt beskyttelse av navnet Embla. Den nye sjefen mente åpenbart at det ikke var en god idé.

60 mil rekkevidde

Volvo EX90 bygges på den samme plattformen som Polestar 3, som ble vist fram for noen uker siden. Det betyr også at den får mye av den samme teknologi. EX90 kommer dermed til å få en batteripakke på i overkant av 111 kW og en rekkevidde rundt 58 mil. I tillegg kan den lynlades med 250 kilowatt.

Dette blir med andre ord en skikkelig langturbil.

Kan gi strøm til hytta

Det elektriske systemet i bilen kan lade begge veier. Det vil si at det blir mulig å ta strøm ut av det store batteriet til bruk i ei campingvogn eller hytte, til å drive kappsaga på hytta, eller til å lade opp en elektrisk sykkel eller en datamaskin. I tillegg vil EX90 kunne kjøre strøm tilbake på nettet i huset ditt, når dette blir en mulighet her hjemme. Du lader bilen på natta når strømmen er billig og bruk strøm fra bilen på ettermiddag og kveld når den er som dyrest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer