Pris for førerkort

Her er det dyrest og billigst å ta lappen

Norge er på toppen.

NORGE DYREST: Det er dyrere å kjøre opp i Norge enn for eksempel Sveits, Sverige og De forente arabiske emirater. Foto: Gorm Kallestad / NTB
NORGE DYREST: Det er dyrere å kjøre opp i Norge enn for eksempel Sveits, Sverige og De forente arabiske emirater. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er det dyreste landet å kjøre opp i. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av australske Compare the market.

Dyrere enn Sveits

Studien har sammenlignet prisene for den teoretiske og den praktiske delen av oppkjøring verden over, og Norge er øverst på listen, foran land som Sveits, Irland og Sverige.

Ifølge studien koster det 1800 norske kroner å ta lappen. 660 for teoriprøven og 1140 for den praktiske delen. Dette er tall fra 2020.

Dette kommer som kjent i tillegg til de mange tusen man bruker på kjøretimer.

Fra 1. januar i år økte prisene til 680 og 1180 kroner, altså 1860 kroner. Men her kan du spare 40 kroner ved å betale den praktiske delen av oppkjøringen på nett. Det er verdt å merke seg at førerkortet er midlertidig de to første årene.

Det nest dyreste landet er Nederland, hvor teoriprøven og den praktiske prøven totalt kommer på 147 euro, eller 1475 kroner. Nederst på topp ti-listen ligger De forente arabiske emirater, hvor det koster 108 amerikanske dollar, eller 918 kroner.

De forente arabiske emirater er det eneste ikke-europeiske landet på topp ti-listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer