Her er elbilen for familien

Konseptet er blitt produksjonsbil. BYD introduserer elbilen E6 i Detroit.

Denne bilen, BYD E6, kan bli den som tar innersvingen på amerikanske Tesla når det gjelder å innta det fremtidige markedet for eldrevne familiebiler. Foto: BYD
Denne bilen, BYD E6, kan bli den som tar innersvingen på amerikanske Tesla når det gjelder å innta det fremtidige markedet for eldrevne familiebiler. Foto: BYD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BYD er en av de mest spennende kinesiske bilprodusentene og har en kraftig vekst - fra 180.000 produserte biler i 2008 økte tallet til 400.000 i 2009 og produsenten stiler mot 750.000 eksemplarer i inneværende år. Denne produsenten har til og med fått sitt agentur i Norge. Selskapet ledes av den dynamiske , og stjerneinvestoren Warren Buffett skapte blest om selskapet da han gikk inn i dets kapital i 2008.

BYD står forresten for "Build Your Dreams"...

Batteriprodusent

Det spesielle med BYD er at deres hovedgeskjeft opprinnelig er batteriproduksjon og de er en av verdens største i den sektoren. Det faller derfor naturlig for dem å utvikle sin bilproduksjon i retning av del- eller hel-elektrifisering. De har introdusert en ladbar hybridbil basert på en klassisk bensindrevet bil, som heter F3 DM. Denne bilen fremstår ikke designmessig som særlig moderne og presenteres da også av selskapet som en løsning i en overgangsfase. Overgang til hva? Til den rene elbilen, selvfølgelig.

Skikkelig familiebil

Og det er elbil som gjelder på bilutstillingen i Detroit som holdes i disse dager. Det er to år siden modellen E6 ble vist som konseptbil; nå er den introdusert som produksjonsklar og den ser mer tidsriktig ut enn F3-modellen samtidig som den er større og kan fylle rollen som femseters familiebil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer