Helt ny Mercedes-Benz CLS

Her er en helt ny Mercedes-modell

CLS skapte for 14 år siden en ny bilklasse. Nå kommer tredje generasjon.

VIST I LOS ANGELES: Her presenteres for første gang Mercedes' tredje generasjon CLS. Foto: Daimler
VIST I LOS ANGELES: Her presenteres for første gang Mercedes' tredje generasjon CLS. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2003 Mercedes-Benz lanserte det de våget å kalle en «fire-dørs kupé». Vi konstaterte at det var en komfortkupé for langtur, som posisjonerte seg mellom E-klasse og S-klasse. Syv år senere kom en helt ny CLS og bekreftet dermed at det var etterspørsel etter det nyskapende luksusbil-konseptet. Til de grader at den kort tid etter også kom som stasjonsvogn - unnskyld: Shooting Brake!

Deretter ble konseptet kopiert til segmentet under, i mindre skala og vi fikk etterhvert teste både kupé-sedanen CLA og deretter også den i Shooting Brake-utgave. Det skorter ikke på nisje-modellvarianter hos Mercedes, for å si det sånn...

Klar for generasjon III

14 år har gått siden det hele startet, og nye CLS Coupé er altså tredje generasjon av modellserien som i 2003 introduserte det helt nye segmentet. Med en gjentolkning av den dynamiske designen som etterhvert fremstår som klassisk, med de nyeste avanserte assistansesystemene og med helt nye motorer ønsker Mercedes selvsagt igjen å sette en ny standard i klassen.

Bilen vises for første gang under bilutstillingen i Los Angeles, og den forventes til Norge i mars 2018. Men hva gjør at en slik modell har slik appell all den tid Mercedes tilbyr både sporty kupéer og praktiske sedaner?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer