Her er Ford Focus - ny generasjon

710.000 kroner for en Ford Focus kan virke stivt. Men dette er ingen hvilken som helst Focus...

RESOLUTT SPORTSLIG: Svær vinge, diffuser og svartlakkerte felger: Dette er helt klart noe ganske annet enn din gjengse Focus. Nye RS har 350 hester og opptil 470 newtonmeter. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
RESOLUTT SPORTSLIG: Svær vinge, diffuser og svartlakkerte felger: Dette er helt klart noe ganske annet enn din gjengse Focus. Nye RS har 350 hester og opptil 470 newtonmeter. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ligget i kortene siden den siste generasjon av Focus kom på markedet. Entusiastene begynner automatisk å tenke på de kommende toppmodellene, noe som for Focus betyr RS.

Vi har allere sett den presentert, men nå fikk vi flere detaljer på bordet.

Slik gikk det da vi testet forrige generasjon

Et heftig år

2015 er tydeligvis året for de spenstige modellene fra Ford. Til nå har de vist frem Ford Focus ST, Ford Mustang, og nå Ford Focus RS.

Les vår test av Mustang med samme motor.

Ford Focus skal tydeligvis være stjerna blant de firesylindrede. Vi er ikke overrasket over at den kommer med 350 hester, det hadde nemlig også toppmodellen av forgjengeren også, RS500. Det som kanskje overrasker mer, er at de holdt litt tilbake på den firesylindrede Mustangen. Den hadde kledt både lydbildet og villskapen som Focus ser ut til å få. Utseendet er det nemlig lite å kritisere for.

Ford Mustang overrasket kraftig da vi tok turen til Los Angeles for å teste nykommeren, og Focus ST gjorde heller ingen dårlig figur.

Mustang-gener

Nye Ford Focus RS har den samme firesylindrede 2,3-liters Ecoboost-motoren under panseret. Dette er den samme maskinen som sitter i den langt større utgaven av nye Ford Mustang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer