Skal komme med 16 elbiler de neste fire årene:

Her er Fords nye elbil
- lover 48 mils rekkevidde

I 2020 kommer Ford med elektriske hestekrefter. Den Mustang-inspirerte modellen blir den første av i alt 40 elektrifiserte modeller innen 2023.

MUSTANG PÅ STRØM: Her er det første bildet av Fords nye elektriske bil. Designet er inspirert av legendariske Mustang. Foto: FORD
MUSTANG PÅ STRØM: Her er det første bildet av Fords nye elektriske bil. Designet er inspirert av legendariske Mustang. Foto: FORD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et halvhjertet forsøk med å lage en elektrisk Focus, viser Ford nå en første sniktitt av sin nye elbil.

Bilen er intet mindre enn inspirert av designet til ikonet Mustang. Det betyr at vi kan vente oss en ganske romslig sportsbil, som vil gå rett i konkurranse med Tesla Model S, Tesla Model X, Mercedes-Benz EQC, Jaguar i-Pace, Audi e-tron osv.

Modellen som kommer i 2020, skal få en elektrisk rekkevidde på minst 480 kilometer.

Eget el-team

Dette er den første modellen fra «Ford Team Edison», som skal utvikle en rekke elektrifiserte Ford-modeller for det globale markedet.

- I Ford Motor Norge følger vi Fords globale produktutvikling tett. Erfaringer fra Norge bidrar løpende i prosessen, forklarer administrerende direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge i en pressemelding.

- Vi ser frem til å tilby Fords meget spennende helelektriske bil i 2020, som blir en sportslig og anvendelig elektrisk bil og som garantert vil videreføre de gode kjøreegenskapene Ford er kjent for, sier han.

Ford Team Edison ble etablert for å finne raske løsninger på spesielle utfordringer i de ulike markedene - så som i elbil-landet Norge. Teamet har fått alle fullmakter til å kunne operere mer innovativt, for raskt å kunne utvikle elektriske biler for et marked som er i kraftig vekst.

- Vi er 100 prosent fokusert på ikke bare å levere biler som kundene vil elske, men også bidra til å bygge opp en infrastruktur slik at våre elektriske biler fungerer sømløst med nye digitale løsninger kundene forventer, sier direktør for global produktutvikling i Ford Team Edison, Darren Palmer.

Investerer 92 mlrd. kroner

Først ut er altså denne Mustang-inspirerte elbilen, som kommer i løpet av 2020, med en elektrisk rekkevidde på minst 480 kilometer.

Men det kommer flere - og de kommer fort:

Ford investerer mer enn 92 milliarder kroner i elektrifisering og planlegger å tilby i alt 40 elektrifiserte modeller globalt i løpet av 2022.

16 av disse modellene vil være helelektriske biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer