Her er Gemballa Tornado!

I anledning Top Marques i Monaco har Gemballa omsider vist frem sin tornado av en bil.

Foto: Gemballa
Foto: Gemballa Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i februar kunne vi annonsere at Gemballa ville lansere sin hittil råeste kreasjon basert på Porsche 957 - eller Cayenne, som de fleste kjenner den som. Navnet var allerede kjent: Tornado. Det lovte godt!

Nürburgring-mester

Nå er bilen på plass i sortimentet til Uwe Gemballa, av mange ansett som den mest seriøse og vellykkede Porsche-tuneren, og i hvertfall den av dem som har fått best rundetid på Nürburgrings nordsløyfe der Gemballa innehadde rekordtiden mellom 2001 og 2004.

Miljø? - tror ikke det.

Forrige gang vi skrev om denne ble det voldsom debatt hvor temaet var hvor lite miljøvennlig denne bilen er. Det kan like gjerne slås fast med det samme at det ikke er det en Gemballa dreier seg om, og uansett skal denne bilen ikke produseres i mer enn 50 eksemplarer. Akkurat her glemmer vi miljødebatten for en stakket stund - OK?

Voldsomme krefter

Tornadoen vår er nemlig utstyrt med en biturbo-V8er som produserer 750 hestekrefter og mer enn 1.000 newtonmeter. Dette gjør at den blant annet kan holde følge med en Corvette C6 eller en Porsche 911 Carrera S PDK fra 0 til 100: 4,3 sekunder bruker den på øvelsen. Toppfarten oppgis til 300 kilometer i timen. Ikke verst for noe som i utgangspunktet er en SUV, selv om vi nok har problemer med å se denne forsere vanskelige hytteveier om vinteren. Ikke for det - bilen har høydejusterbart hjuloppheng og kan heves/senkes med så mye som syv centimeter. Hjuldimensjonene er voldsomme 335/25-22 rund baut - med andre ord har ikke denne "SUV"en noe utenfor plan asfaltvei å gjøre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer