Her er Golf Sportsvan

Etterfølgeren til Golf Plus er på vei. Se hva som er nytt.

Hvis du synes det ser ut som en oppblåst versjon av vanlig VW Golf har du *nesten* rett. Etterfølgeren til Golf Plus er en annerledes mellomting mellom den vanlige kombien og stasjonsvognen og den har fått navnet VW Golf Sportsvan. Foto: VW
Hvis du synes det ser ut som en oppblåst versjon av vanlig VW Golf har du *nesten* rett. Etterfølgeren til Golf Plus er en annerledes mellomting mellom den vanlige kombien og stasjonsvognen og den har fått navnet VW Golf Sportsvan. Foto: VW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere BMW-designer og en av de mer omstridte i faget, Chris Bangle, uttalte nylig at design ikke er tilstrekkelig visjonært lenger. Han viste til at mange konseptbiler i dag ikke er annet enn forhåndsvisninger av nesten ferdige produksjonsbiler.

Her er et utmerket eksempel.

Volkswagen kaller nemlig denne bilen en "nesten produksjonsklar konseptbil", men det er bare en spesiell måte å si at dette er en produksjonsmodell som nå er rett rundt hjørnet.

Nye Golf med oppsiktsvekkende lavt forbruk

Høy og praktisk

Sportsvan skal etterfølge Golf Plus, eller den "stygge andungen" i den forrige Golf-familien. Den var likevel attraktiv for dem som liker eller trenger en høyere sittestilling og et mer fleksibelt og romslig interiør enn i den vanlige kombien. Har man problemer med knær, hofter eller rygg, for eksempel, er denne typen bil langt å foretrekke fremfor en lavere bil. Den er også rimeligere enn de fleste SUV-er.

Folkevognbussen er snart historie - du kan skaffe deg en av de aller siste!

Designet ikke lenger like klumpete

Bilen er således 13 centimeter høyere enn vanlig Golf, men det ser ikke så mye ut. Det har altså blitt jobbet med proporsjonene for at bilen ikke skal se klumpete ut. Bilen er blitt åtte centimeter lengre, slik at man kunne strekke linjene noe. Dette lover godt for plassen invendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer