Her er helt nye Citroën Grand C4 Picasso

Citroën vil være spesialisten på effektive flerbruksbiler. Mye ser riktig ut med Grand C4 Picasso.

Fem seter for voksne, to for barn - klassisk 5+2-konfigurasjon i nye Citroën Grand C4 Picasso. Produsenten selv hevder at bilen har best plass i klassen både på rad 2 og 3. Foto: Citroën
Fem seter for voksne, to for barn - klassisk 5+2-konfigurasjon i nye Citroën Grand C4 Picasso. Produsenten selv hevder at bilen har best plass i klassen både på rad 2 og 3. Foto: Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har gledet oss til lanseringen av denne bilen, som vi fikk en smugtitt på allerede i februar og som vi ble ganske imponert over. Den er nemlig resolutt innovativ, både når det gjelder plattformteknologi, utstyrsteknologi og forbruks/utslipps-teknologi.

Eksempelvis kan den store familiefrakteren ifølge produsenten skilte med et forbruk på 0,38 liter per mil i sin versjon e-HDi på 90 hester og med sekstrinns elektronisk styrt girkasse.

Renere diesel

Den er også utstyrt med en ny generasjon dieselmotor (BlueHDi), som tilfredsstiller Euro 6-kravene til utslipp og dermed forurenser langt mindre lokalt enn forgjengerne gjorde. Det dreier seg ifølge Citroën om en reduksjon i NOx-utslipp på 90 prosent gjennom bruk av ny katalysatorteknologi.

Mye fornyelse

Dette er annen generasjon Grand C4 Picasso, og mye vitner om at utviklingen har foregått før den økonomiske situasjonen ble like tøff som den er nå. Det er nemlig tydelig at her er det investert rimelig tungt i å lage et fornyende produkt. Dette kan vi si på grunnlag av vår erfaring nylig med den korte (5-seter) versjonen - C4 Picasso.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer