Her er interiøret i neste Audi TT

Får helt nytt brukergrensesnitt.

Joda, man ser at det er en Audi, men dette interiøret er likevel kraftig fornyet. Legg merke til fraværet av sentralt plassert skjerm. Førermiljøet i kommende Audi TT vises på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Foto: Audi
Joda, man ser at det er en Audi, men dette interiøret er likevel kraftig fornyet. Legg merke til fraværet av sentralt plassert skjerm. Førermiljøet i kommende Audi TT vises på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Audi er aktive på verdens største messe for forbrukerelektronikk, CES, i Las Vegas. Nylig kunne vi for eksempel fortelle at de viste sine nye laser-hovedlykter på konseptbilen Audi Sport quattro.

Grensesnittet i Audis informasjons- og kommunikasjonssystemer kalles MMI («Man-machine interface»), og er velkjent for enhver som har kjørt en av Audis modeller de siste årene. Det betjenes, som i-Drive hos BMW og Comand hos Mercedes, med et dreiehjul i konsollen.

Tesla introduserte på sin side en fullstendig berøringsbasert, nettbrett-lignende skjermløsning i fjor. Vår test av den kan du lese her.

Kombinert skjerm og instrumentpanel

Den største nyheten i Audi TT, som leseren sikkert alt har lagt merke til, er at den sentrale skjermen har forsvunnet og er erstattet av et digitalt og høyoppløselig display i førerens synsfelt bak rattet.

Her vises eksempelvis kartet i navigasjonsfunksjonen, men også digitalt speedometer, turteller og øvrig informasjon.

Her er Audis kommende mini-SUV, Q1

4G og internett

Audi kaller den nye løsningen "den virtuelle cockpiten". Premium-produsenten fra Ingolstadt har lenge vist at de er på hugget når det gjelder å innføre aktuell teknologi i bilene sine. Således har de allerede en god stund benyttet Google Earth og Google Street View som kartverk for navigasjon, og lanserte også som verdens første bilprodusent internettoppkobling med 4G-hastighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.