Her er kjøretøyene i GTA 5

Hva hadde vel politi-og-røver-spillserien Grand Theft Auto vært uten bilene?

KJØRES OVER HELE KLODEN: Her er en skjermdump fra historiens mest suksessrike spill, det (nok en gang) omstridte Grand Theft Auto - nå kalt V/five. Bilen i forgrunnen, den inntil nylig fiktive Bravado Banshee, er faktisk nylig blitt bygget i virkeligheten (se bilde lenger ned). Foto: Rockstar Games
KJØRES OVER HELE KLODEN: Her er en skjermdump fra historiens mest suksessrike spill, det (nok en gang) omstridte Grand Theft Auto - nå kalt V/five. Bilen i forgrunnen, den inntil nylig fiktive Bravado Banshee, er faktisk nylig blitt bygget i virkeligheten (se bilde lenger ned). Foto: Rockstar Games Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Femte utgave av tidenes største spillsuksess har vært i salg siden 17. september. Vi har tatt en titt på alle kjøretøyene spillerne kan boltre seg med, og det er ikke få!

GTA V har vært hypet lenge og skaperne av spillet har visst å trappe opp forventningene via alle dagens mediekanaler. Dette har selvsagt inkludert ryktebørser og den "obligatoriske" månedslange utsettelsen.

Her fanger han en golfball i bilen i over 200 km/t

Allerede millioner

Men den 17. september slapp beistet altså løs. Og vi regner med at et ganske stort antall av våre lesere (selvsagt alle over 18 år...) allerede har stiftet bekjentskap med det.

For vår del har vi startet med å gå gjennom den imponerende bilparken, og fikk lyst til å presentere den nærmere. For det er nemlig ikke bare dikt og påfunn som ligger bak bilene spillfigurene møter i gatene, men redskaper som har hentet mangt og mye fra virkelighetens kjøretøyverden.

Underlige tall fra bilverdenen


Spesialisert nettsted

Å grave oss helt ned i detaljene overgår det vi har mulighet til å få unna her på redaksjonen, så omfattende er nemlig materien. Heldigvis er det folk der ute som er dedikerte nok til å gå i detalj og gjøre jobben for oss.

De grundige medarbeiderne i Igta5.com har laget en fullstendig oversikt som ikke bare omhandler biler av alle typer, men også motorsykler, sykler, fly, helikoptre og båter, med modellnavn og hvilke kjøretøyer fra virkeligheten de er inspirert av.

Her kan du se dem alle!

GTA-MANIA: Her er GTA V-reklamen klistret over 12 etasjer på et bygg ved Times Square, New York i forkant av lanseringen. Foto: Fred Magne Skillebæk
GTA-MANIA: Her er GTA V-reklamen klistret over 12 etasjer på et bygg ved Times Square, New York i forkant av lanseringen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer