Her er McLaren X-1

Denne bilen symboliserer McLarens skyhøye - men realistiske - ambisjonsnivå.

HELT UNIK: X-1 fra McLaren er oppfyllelsen av en bilentusiasts drøm. Her er det ikke spart på noe. Foto: McLaren
HELT UNIK: X-1 fra McLaren er oppfyllelsen av en bilentusiasts drøm. Her er det ikke spart på noe. Foto: McLaren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

McLaren X-1 er en spesiell type Ferrari-konkurrent. Den er bygget etter skreddersøm-prinsippet for en enkelt kunde.

Les om Ferraris unike modell for Eric Clapton

1,4 tonn - 625 hk

Bortsett fra McLarens geniale mono-cellestruktur og biturbomotoren på 625 hestekrefter har den ikke noe til felles med serieproduserte MP4-12C. Jo, forresten - den veier omtrent det samme - cirka 1.400 kilo. Det er ikke mye. For øvrig er X-1 en god del større, men det er brukt lettere materialer - hele karosseriet er i karbon.

Elegant?

Det er divisjonen McLaren Special Operations (MSO), under ledelse av programdirektør Paul MacKenzie, som har vært ansvarlig for X-1 prosjektet, fra idé til produksjon. Den ferdige bilen ble nylig vist på et eksklusivt arrangement i forbindelse med skjønnhetskonkurransen for biler (Concours d'élégance), i Pebble Beach, Monterey, California.

Anonym oppdragsgiver

Prosjektet ble unnfanget under en samtale mellom kunden - som ønsker å forbli anonym (fordi han frykter å bli uthengt for dårlig smak...?), og Ron Dennis, Mclaren-sjefen selv. Denne fant sted for tre år siden, før supersportsbilen 12C ble lansert. Deretter fikk designerne seg forelagt en såkalt brief definert av kunden; han eller hun ønsket en unik bil preget av tidløs og klassisk eleganse. Det skal presiseres at vedkommende allerede er eier av en McLaren F1, en Mercedes SLR McLaren og en 12C.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer