Her er Mercedes S-klasse som kupé

Mercedes S-klasse får en kupé-versjon, som profileres som overlegen luksusbil.

Concept S-Class Coupe heter den og er forløperen for Mercedes' kommende flaggskip i luksusklassen. Foto: Daimler
Concept S-Class Coupe heter den og er forløperen for Mercedes' kommende flaggskip i luksusklassen. Foto: Daimler Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt har Mercedes hatt en luksus-kupé som flaggskip i sin modellrekke - ovenfor S-klasse-sedanene og limousinene.

Ut med CL

Dagens modell i den kategorien heter CL - som forgjengeren også gjorde. Men det har ligget i kortene at neste bil ut i denne klassen ville være tydeligere på sitt opphav, og hete S-klasse Coupé.

TEST: Mercedes CL 63 AMG

Konsept nær produksjon

Det er den som vises i videoen nedenfor og fotoalbumet nederst - og som nå stilles ut i Frankfurt for første gang. Den kalles for nåværende konseptbil og Daimler (Mercedes' eierkonsern) mer enn antyder at produksjonsbilen vil bli å se på bilutstillingen i Detroit i januar.

S-klasse Coupé ser etter vår mening tøffere ut enn standard S-klasse; den er i det minste mer dynamisk i linjeføringen. Hjulene på konseptbilen er heftige 265/35-21 foran og 295/35-21 bak, noe som gjør sitt til inntrykket av sportslighet bilen skaper.

Her er nye Mercedes S-klasse

Video:

V8 biturbo

Under panseret har denne modellen en biturbo V8-motor på 455 hestekrefter og 700 newtonmeter. Når produksjonsbilen kommer, vil det naturligvis bli et utvalg av motoriseringer og en AMG-versjon (eller to) på toppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer