Her er neste Audi A3

Det er VW-konsernets første bil på en av tidenes viktigste plattformer.

Overraskelsesfaktor null: Audi-stilen er forutsigbar som designen av et eple. Så også med nye A3. Men nyheten er adskillig større enn det ser ut til. Foto: Automedia
Overraskelsesfaktor null: Audi-stilen er forutsigbar som designen av et eple. Så også med nye A3. Men nyheten er adskillig større enn det ser ut til. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bilen på bildene er øyeblikkelig gjenkjennelig som en Audi og en ikke-initiert kunne godt tro at det dreier seg om dagens modell.

Byggesett

Men bilen som her er knipset i Nord-Sverige i tredørs-versjon er den flunkende nye A3-modellen som skal bli å se på norske veier til sommeren. Den bilen er utrolig mye viktigere enn man skulle tro. Den innleder intet mindre enn en ny æra, hvor VW-konsernet vil ta i bruk et nytt plattformkonsept som kalles MQB (Modularer Querbaukasten), som altså er et modulært byggesett basert på tverrstilt motorisering.

Vår omtale av MQB og bruken av det i nye VW Golf kan du lese her.

Sedan og stasjonsvogn

Vi omtalte neste A3 første gang i anledning bilutstillingen i Genève for snart et år siden, der den originalt nok ble vist som sedan. Og neste A3 blir et mer omfattende modellprogram enn tidligere - det er bekreftet av Audi-ledelsen. Hele fem forskjellige varianter blir det denne gangen; i tillegg til tredørsversjonen vi ser her vil modellfamilien få et femdørs-medlem i form av Sportback, som i dag. Videre: En sedan, en kabriolet (som også finnes i dag), og en stasjonsvogn - Avant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer