Salg av elbiler og ladbare hybrider

Her er Norge best i verden

Ingen har en større andel av elbiler og ladbare hybrider av det totale nybilsalget, enn Norge. Men ser man på antall biler som selges, er det andre land som selger MYE mer.

- NORGE I TET: En fersk undersøkelse bekrefter det vi har visst lenge, at Norge er veldig langt foran andre land når det kommer til andel elbiler og ladbare hybrider utgjør av nybilsalget. Men ser man kun på salgstallene over antall biler solgt, knuser Kina oss langt ned i støvlene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
- NORGE I TET: En fersk undersøkelse bekrefter det vi har visst lenge, at Norge er veldig langt foran andre land når det kommer til andel elbiler og ladbare hybrider utgjør av nybilsalget. Men ser man kun på salgstallene over antall biler solgt, knuser Kina oss langt ned i støvlene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at Norge er i en klasse for seg selv når det kommer til elbilsalg: Det er ingen andre land som kan skilte med at en så stor andel av nybilsalget er nettopp elbiler og ladbare hybrider.

I en fersk oversikt fra den amerikanske statistikktjenesten Statista, har de satt sammen statistikker om nybilsalg verden rundt - og Norge utpekes som størst i verden når det kommer til nettopp andel elbiler og ladbare hybrider, av det totale nybilsalget.

Men når det kommer til antall biler som selges, er det andre land som knuser Norge.

- Norge tar ledelsen

- Her tar Norge ledelsen, skriver Statista i en artikkel om emnet.

Som du kan se av statistikken nedenfor, ligger Norge langt foran de andre, når man ser på andelen elbiler og ladbare hybrider av nybilsalget.

Statista påpeker ganske riktig at grunnen til dette blant annet er de økonomiske incentivene gitt av de norske myndighetene, samt den høye prisen på en bil som går på bensin eller diesel:

- Først og fremst pålegger landet voldsom importavgift og registreringsavgift, noe som gjør biler betydelig dyrere enn i USA. Ved å frafalle disse oppgaver for elbiler, subsidierer Norge effektivt EV-kjøp på et nivå som et større land som USA ikke hadde råd til, skriver Statista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer