Her er Norges dødeligste veier

Og folk fra Østfold får flest fartsbøter.

Publisert
Sist oppdatert

Statistikken er klar: Hedmark har de mest dødelige veiene i landet, og folk fra Østfold får flest bøter.

Hittil i år har antall dødsfall på veiene gått opp med 40 prosent, melder Statistisk Sentralbyrå. Mens antall fartsbøter har gått ned, sammenlignet med samme periode i fjor.

Politiet sier problemet er sammensatt, og at det ikke finnes ett enkelt svar på den fatale ulykkesstatistikken.

Strengere prikkbelastning fra nyttår

Enorme førerkortbeslag

Hedmark har en skremmende dødsstatistikk på veiene hittil i år, og allerede har 17 mennesker omkommet på Hedmarksveiene. Dette er mer enn dødstallene for Oslo og Akershus til sammen – de to mest befolkede og mest trafikkerte fylkene i landet.

- Vi har i år hatt en del aksjoner i Hedmark hvor vi har vært overrasket over fartsnivået. Det er en del veldig høye hastigheter, sier sjef for Utrykningspolitiet (UP), Odd Reidar Humlegård.

- Vi har blant annet et eksempel der en patrulje i løpet av en helg beslagla 33 førerkort og 55 forelegg på én helg, forteller han.

Allikevel vil han ikke utrope Hedmark som verstingfylke, og sier at det fylket som har flest dødsfall forandrer seg fra år til år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer