Granfosstunnelen i Oslo og Bærum

Her er Norges første fjernstyrte rekkverk

Det moderne rekkverket skal kunne sørge for mer effektiv avvikling av trafikken ved ulykker og uforutsette hendelser.

FJERNSTYRT REKKVERK: I Granfosstunnelen i Oslo og Bærum har de fått nye og påkostede midtrekkverk som kan beveges fra Vegtrafikksentralen. Mellom retningene er det mulighet for å svinge rekkverket 45 grader, slik at trafikken flyttes over i motsatt kjørefelt. Foto: Statens vegvesen
FJERNSTYRT REKKVERK: I Granfosstunnelen i Oslo og Bærum har de fått nye og påkostede midtrekkverk som kan beveges fra Vegtrafikksentralen. Mellom retningene er det mulighet for å svinge rekkverket 45 grader, slik at trafikken flyttes over i motsatt kjørefelt. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 23 måneder med arbeid ble oppgraderingen av Granfosstunnelen mellom Oslo og Bærum i Akershus avsluttet i forrige uke.

I anledning oppussingen har det dukket opp en ny detalj, nemlig to fjernstyrte rekkverk - Norges første i sitt slag, skal vi tro Vegvesenet selv.

- Dette er midtrekkverk som skiller kjøreretningene i tunnelen, forteller prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen Øst til Dinside.

Granfosstunnelen ligger på den østre siden av Ring 3, rundt Oslo. De to tunelløpene er på henholdsvis 1.179 og 1.019 meter.

Dirigerer trafikken

Det er langt fra uvanlig at rekkverk på slike steder er bevegelige eller flyttbare. For om det skulle oppstå noe uforutsett, som for eksempel en ulykke i et av tunelløpene, må trafikken kunne dirigeres over i motsatt kjøreretning - nettopp ved å åpne midtrekkverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer